Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

ΕΕΔΥΕ: Καμιά συμμετοχή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για Συρία και Ιράν

Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει στον ελληνικό λαό και τη νεολαία αγωνιστικό κάλεσμα για άμεση, μαζική καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και οι σύμμαχοί τους κατά της Συρίας και του Ιράν.

Αμερικανικά αεροπλανοφόρα συγκεντρώνονται στην περιοχή, εντείνεται η κινητικότητα στη Βάση της Σούδας, πληθαίνουν τα στρατιωτικά γυμνάσια, δυναμώνουν οι απειλές των ηγετικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, αλλά και της Τουρκίας, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, του Ισραήλ. Εξετάζεται η περίπτωση της επιβολής "Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων" στη Συρία, όπως έγινε στο Ιράκ και τη Λιβύη, προβάλλεται έντονα το πρόσχημα περί "ευθύνης για την προστασία" που χρησιμοποιήθηκε και σε άλλες επεμβάσεις.

Οι εξελίξεις τονίζουν ότι ήδη έχει σημάνει συναγερμός!

Ο λαός μας μαζί με την καθημερινή μάχη για το μισθό και τη σύνταξη, τα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα, έχει υποχρέωση να πάρει αποφασιστικά μέρος στον αγώνα ενάντια στην επίθεση κατά της Συρίας και του Ιράν, για να αποτραπεί η με οποιοδήποτε τρόπο συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο αιματοκύλισμα που προετοιμάζεται στην περιοχή μας.
Εχουμε σημειώσει από καιρό πριν ότι η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η ευρύτερη περιοχή είναι πεδίο έντονου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού για τον έλεγχο του ορυκτού πλούτου, των δρόμων μεταφοράς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου, των θαλάσσιων οδών.

Η καπιταλιστική κρίση τροφοδοτεί και δυναμώνει τους ανταγωνισμούς για την κατάκτηση νέων αγορών και μεγαλύτερης κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Ο πόλεμος είναι η συνέχιση της πολιτική με άλλα, βίαια, μέσα.

Η πολιτική που εκμεταλλεύεται τους λαούς για να αυξηθούν τα κέρδη των μεγάλων οικονομικών ομίλων οδηγεί σε όξυνση των ανταγωνισμών και σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Αυτό έχει αποδείξει η Ιστορία.

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, αλλά και κράτη της περιοχής επεμβαίνουν συστηματικά στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, οπλίζουν και στηρίζουν με όλους τους τρόπους την ένοπλη αντιπολίτευση, διοχετεύουν κατασκευασμένα στοιχεία για να παραπληροφορήσουν τους λαούς, "ρίχνουν λάδι στη φωτιά" και εκμεταλλεύονται τη σύγκρουση στη χώρα αυτή για να δικαιολογήσουν νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Καταγγέλλουμε τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ, το οποίο με αφορμή την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους που παραβίασε τον εναέριο χώρο της Συρίας, ζεσταίνει τις μηχανές του πολέμου και με τη συμμετοχή και της ελληνικής κυβέρνησης καταστρώνει επιθετικά σχεδία στο όνομα της δήθεν "ατλαντικής αλληλεγγύης".

Καταγγέλλουμε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 29 του Ιούνη για τη Συρία και το Ιράν, που με υποστήριξη και της ελληνικής κυβέρνησης σηματοδοτούν κλιμάκωση των πολεμικών προετοιμασιών στην περιοχή.

Στα πλαίσια της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Αμυνας η ΕΕ πατρονάρει ανοιχτά, χρηματοδοτεί και παρέχει πλήρη πολιτική υποστήριξη στις "ομάδες της αντιπολίτευσης στη Συρία".

Ταυτόχρονα εντείνει τις κυρώσεις και απειλεί με ανοιχτή στρατιωτική επέμβαση αν δεν περάσουν τα ιμπεριαλιστικά σχέδια για ανατροπή της Συριακής κυβέρνησης μέσα από την αποκαλούμενη "ήπια, ειρηνική μετάβαση".

Οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ με πρόσχημα το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν εντείνουν τους εκβιασμούς και τις απειλές. Η ΕΕ εφάρμοσε από 1η Ιούλη απόφαση για επιβολή εμπάργκο στον πετρελαϊκό εφοδιασμό χωρών της ΕΕ που θα έχει αρνητικές συνέπειες κατά των λαών. Τη ίδια στιγμή αναπτύσσουν τα πυρηνικά όπλα και στηρίζουν το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ.

Πάει πολύ να μιλάνε στο όνομα των λαών οι δυνάστες που καταδικάζουν τους λαούς στην ανεργία και στη φτώχεια, που εξαπολύουν πολέμους και επεμβαίνουν σε όλα τα πλάτη και μήκη της γης για να ελέγξουν τις αγορές, για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.

Οι εξελίξεις στη Συρία είναι υπόθεση του λαού της. Αυτός έχει την ευθύνη να αποφασίσει για την πορεία της χώρας του, η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα να κρίνουν με βάση τα δικά τους συμφέροντα.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να αξιοποιήσει την πείρα του.

Με τα προσχήματα περί "δημοκρατίας", "ελευθερίας", "αντιμετώπιση της τρομοκρατίας", "προστασία των αμάχων" ο ιμπεριαλισμός έχει κάνει μεγάλα εγκλήματα.

Τα προσχήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν εσκεμμένα από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για να εξαπολύσουν τους πολέμους κατά της Γιουγκοσλαβίας, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη. Χρησιμοποιήθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την εμπλοκή της χώρας μας, για την αποστολή ελληνικών στρατευμάτων στο εξωτερικό, για την αποστολή πολεμικών πλοίων στη Σομαλία στο όνομα της αντιμετώπισης της πειρατείας.

Οι ιμπεριαλιστές έχουν τα όπλα τους για να σκοτώνουν τους λαούς. Εχουν όμως και οι λαοί τα δικά τους, τα όπλα του αγώνα. Οι λαοί δεν παραδίνονται!

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε αγωνιστική ετοιμότητα και διεκδίκηση. Να απαιτήσουμε μαζικά από την κυβέρνηση:

Να μη συμμετάσχει η Ελλάδα με κανέναν τρόπο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που ετοιμάζονται κατά της Συρίας και του Ιράν.
Να μην παραχωρηθεί ούτε γη, ούτε αέρας, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών μετατρέποντας την Ελλάδα και πάλι σε ορμητήριο εναντίον άλλων λαών της περιοχής. Να μη χρησιμοποιηθεί η βάση της Σούδας, να κλείσει τώρα. Να μην τηρηθεί καμία "συμβατική υποχρέωση" που εμπλέκει την Ελλάδα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σε πιθανό πόλεμο.
Να επιστρέψουν τώρα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται σε ιμπεριαλιστικές αποστολές εκτός συνόρων.
Να ακυρωθούν οι στρατιωτικές συμφωνίες της χώρας μας με το Ισραήλ.

Οι εξελίξεις καθιστούν αναγκαίο να ενταθεί η πάλη του λαού για αποδέσμευση από όλες τις λυκοσυμμαχίες, για έξοδο της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.


Ο λαός πρωταγωνιστής!

Κάθε υποχώρηση στον ιμπεριαλισμό εγκυμονεί νέους κινδύνους. Καμιά αναμονή, καμιά προσδοκία από την κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ. Καμιά εμπιστοσύνη στις δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου και υποστηρίζουν τον ευρωμονόδρομο και τη ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία επιχειρώντας με ελιγμούς να «θολώσουν τα νερά» για να κοροϊδέψουν το λαό.

Ούτε βήμα πίσω. Ενας πόλεμος στη Συρία ή το Ιράν θα έχει οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς της περιοχής. Θα σκοτωθούν χιλιάδες άνθρωποι, θα ξεσπιτωθούν χιλιάδες λαϊκές οικογένειες που θα αναζητήσουν την τύχη τους στη μετανάστευση, στην προσφυγιά.

Η ΕΕΔΥΕ και οι Επιτροπές της προχωράνε άμεσα σε καμπάνια ενημέρωσης και οργάνωσης της κινητοποίησης του λαού, σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση, στα αρμόδια υπουργεία και τα βήματα αυτά θα κλιμακωθούν τις επόμενες μέρες.

Κανένας εφησυχασμός. Αγώνας αντιιμπεριαλιστικός, λαϊκός, μαζικός.

Καμία εμπλοκή στο Ιράν και τη Συρία, εμείς δεν πολεμάμε για την πλουτοκρατία!

Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου