Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ AΡΤΑΣ ΣΤΙΣ 16 - 17 - 18 ΝΟΕΜΒΡΗ


Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Επιτροπή Ειρήνης Άρτας, που αποτελεί παράρτημα της ΕΕΔΥΕ, στα 60 και πλέον χρόνια ύπαρξης και δράσης τους ρίζωσαν στους αγώνες του λαού για το ψωμί, τη δουλειά, τη μόρφωση, για το αυτονόητο δικαίωμα που έχει κάθε λαός να ζει δίχως εκμετάλλευση, δίχως καταπίεση, ελεύθερος κι ανεξάρτητος, νοικοκύρης στον τόπο του.

Στις σημερινές συνθήκες που η εργατική - λαϊκή οικογένεια ζει τις συνέπειες της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν στην περιοχή μας, η Επιτροπή Ειρήνης Άρτας στέλνει το δικό της μήνυμα απειθαρχίας κι ανυπακοής: Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή! Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί! Τώρα αγώνας συντονισμένος στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία!

Στις 16 - 17 - 18 Νοέμβρη, η καρδιά του αντιιμπεριαλιστικού - φιλειρηνικού κινήματος της Άρτας, θα χτυπά στο μέγαρο του εμπορικού επιμελητηρίου, όπου και θα λάβουν χώρα μια σειρά από εκδηλώσεις, στις οποίες καλούμε τον Αρτινό λαό να συμμετάσχει πλατιά.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ (ώρα έναρξης 20:00)

 Συναυλία από τη χορωδία του πολιτιστικού συλλόγου Κομποτίου

 Συναυλία από τη χορωδία του μουσικοφιλολογικού συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ»

ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ (ώρα έναρξης 20:00)

 Ομιλία από τον Σταύρο Τάσσο, πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και σεισμολόγο – ερευνητή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

 Συναυλία από μουσικό σχήμα σπουδαστών του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΗ (ώρα έναρξης 19:00)

 Παρουσίαση των εξελίξεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με επίκεντρο τη Συρία - Ιράν, από τον Γρηγόρη Αναγνώστου, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)

 Προβολή της ταινίας « Ο ατέλειωτος δρόμος του γυρισμού», του Ρίτσαρντ Πηρς, που πραγματεύεται τον ρατσισμό

ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΑΣ ΜΕΛΑ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης ζωγραφικής: 10:00 με 14:00 και 18:00 με 22:00

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ανακοίνωση - κάλεσμα της επιτροπής ειρήνης Άρτας


Η Επιτροπή Ειρήνης Άρτας απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα μέλη και τους φίλους της, σε όλο τον αρτινό λαό που έχουμε συμπορευτεί στους αγώνες ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, ενάντια στα εγκλήματα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που σήμερα δίνουμε τον αγώνα ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και το Ιράν και για την επιστροφή των Ελλήνων φαντάρων από το εξωτερικό, να πάρουν μέρος στην προετοιμασία για την οργάνωση της απεργίας. Είναι ώρα ευθύνης και μάχης! Ολοι στον αγώνα! Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 18 Οκτώβρη στις 10 πμ στο Εργατικό Κέντρο Άρτας μαζί με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα. Γυρνάμε την πλάτη στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και στη χρεοκοπημένη κυβερνητική πολιτική που ακολουθούν και ξεπουλάνε τις ζωές μας για να πλουτίζουν οι βιομήχανοι και τα μονοπώλια. Ακόμα και σε αυτή την περίοδο που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν πάνω από την περιοχή μας και η χώρα μας εμπλέκεται άμεσα στον επικείμενο πόλεμο σε Συρία και Ιράν, οι ξεπουλημένες αυτές ηγεσίες δεν δίνουν δεκάρα για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης πολεμικής σύγκρουσης στη ζωή του λαού και συνεχίζουν να παζαρεύουν στα στρογγυλά τραπέζια με τους βιομήχανους και τα μονοπώλια τι δικαιώματα θα χάσει ο λαός. ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ! ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 18 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 10πμ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΤΑΣ!